Logo Staal concept / design / productie

Uit de Staalkeuken

Gepost door Eric J. Caspers | [Werkwijze] | 2010-09-16 13:15:53

"De investeerdersclub" vroeg ons een logo te ontwikkelen. De Investeerdersclub is een jong bedrijf dat zich positioneert als de meest informele formele investeerder. Wij van Staal gaan in zo'n geval als volgt te werk: na een eerste oriënterend gesprek over de bedrijfsfilosofie, doelen, missies, persoonlijke smaak en eventuele verwachtingen gaan we asap aan de slag. Schetsen gebeurt achter de computer want schetsen op papier, zo moet ik toegeven, komt nog zelden voor.
Vervolgens komen we met één of twee logo's op de proppen, al naar gelang onze overtuiging van succes bij de klant. Soms schiet je gewoon in één keer raak. Je weet meteen dat wat je op het scherm ziet ontstaan precies is wat de klant zoekt. Je moet op zo'n moment ballen tonen en simpelweg één voorstel presenteren. Ik zou liegen als ik zeg dat dat continue het geval is. Helaas kan het niet altijd zo gaan en soms is het dan ook nodig om met meerdere voorstellen te komen. De reactie van de klant tijdens zo'n eerste voorstelronde blijkt dan precies het (voor)zetje dat je nodig hebt om alsnog overtuigd in te koppen. Zo ook in dit geval.
Bovenstaande afbeelding laat zien wat de eerste voorstellen waren, en waar we uiteindelijk op uitgekomen zijn. Wat ontbreekt is kleur maar we geven natuurlijk niet alles meteen weg.

Binnenkort in 'werk'.

CONTACT

Nieuwe Stijl
Benoordenhoutseweg 23
2596 BA Den Haag

+31 (0)70 314 24 24
info@nieuwestijl.com