Logo Staal concept / design / productie

Bonnefanten

Gepost door Ted H.P. de Wolf | [Art] | 2013-03-23 15:37:24

De 'rakettoren' van het Bonnefantenmuseum te Maastricht geeft ruimte aan het werk van de Amerikaanse kunstenaar Sol LeWitt. Het fascinerende Spiral uit 1996 bestaat feitelijk uit een doorlopende witte lijn op een gitzwarte achtergrond. Het werk beslaat de gehele binnenkant van de koepel en geeft een bijna desoriŽnterend gevoel. Hoewel LeWitt minder hechtte aan de uitvoering dan aan een concept zelf, is het verbijsterend te beseffen met hoeveel geduld en toewijding het kunstwerk te stand gekomen moet zijn.

Nighthawks

Gepost door Ted H.P. de Wolf | [Art] | 2011-07-06 15:22:00

In het Art Institute te Chicago hangt een van 's werelds meest gereproduceerde schilderijen. Nighthawks werd in 1942 geschilderd door Amerikaans realist Edward Hopper. De eenzaamheid van de figuren druipt van het doek, maar het meest fascinerende van dit werk is de lichtval. Het fluorescerende licht van het restaurant zorgt voor een merkwaardige gloed op het trottoir. De oplichtende muren daartegenover maakt het tot een intrigerend grafisch meesterwerk. De blik van de kijker blijft zich constant verplaatsen tussen beide lichte plekken van het schilderij, waardoor het isolement van de personen alleen maar versterkt wordt.

Banksy on the wall

Gepost door Ted H.P. de Wolf | [Art] | 2011-02-14 10:11:46

Was het Keith Haring die in de jaren tachtig graffiti tot kunst verhief, tegenwoordig kalkt Bansky - het pseudoniem van kunstenaar Robin Banks - de muren van wereldsteden vol met politieke en intrigerende afbeeldingen. Met behulp van sjablonen maakt hij in korte tijd muurschilderingen die volgens kenners een vermogen waard zijn. In het British Museum in Londen schijnt een schilderij van hem te hangen die hij zelf naar binnen heeft gesmokkeld. Zijn straatkunst is bijzonder origineel en vaak humoristisch. In een van zijn kunstwerken brengt hij overigens een ode aan zijn illustere voorganger. Beware of the dog!

CONTACT

Nieuwe Stijl
Benoordenhoutseweg 23
2596 BA Den Haag

+31 (0)70 314 24 24
info@nieuwestijl.com