Logo Staal concept / design / productie

Simo

Gepost door Ted H.P. de Wolf | [Film] | 2011-08-18 12:47:41

Er zijn van die levensgeschiedenissen waarvan je je afvraagt waarom die nooit zijn verfilmd. Neem het verhaal van de Finse sluipschutter Simo Häyhä. Tijdens Winteroorlog (Finland - Sovjet-Unie 1939) schoot hij in de strenge vrieskou 505 soldaten van het Rode Leger neer. Simo gebruikte een Mosin-Nagant (nota bene een Russisch geweer) waarbij hij vertrouwde op zijn scherpe oog en het vizier. Een telescoop had volgens hem meer nadelen dan voordelen. Zijn prestaties worden nog opmerkelijker door het feit dat hij hiervoor minder dan 100 dagen nodig had, in een jaargetijde waar het slechts vier uur per dag licht is. De Russen - die zelfs de artillerie gebruikten om hem onschadelijk te maken - gaven hem de bijnaam de Witte Dood.
Vooruitlopend op een verfilming hebben we alvast een poster gemaakt. De film Simo moet er komen natuurlijk, maar we hebben nog meer suggesties. Voorzien van een grafisch verantwoord poster ontwerp. Uiteraard...

Johan Primero

Gepost door Ted H.P. de Wolf | [Film] | 2010-08-02 22:48:21

Nederlanders hebben een belangrijke rol gespeeld in de historie van FC Barcelona. Dat gegeven inspireerde filmmaker Johan Kramer om het verhaal te vertellen van Johan Puig, een fanatiek fan van de club uit Barcelona. De clubliefde van deze Catalaan gaat ver. Elke dag rijdt hij in een 2CV - beter bekend als de lelijke eend - minstens vijftig rondjes om het stadion Camp Nou. Hoe meer rondjes hij rijdt, des te beter presteert zijn club is de gedachte. De titel van de prachtige flim Johan Primero verwijst naar voetballegende Johan Neeskens die volgens Kramer de absolute nummer 1 was van het legendarisch elftal uit de zeventiger jaren.

CONTACT

Nieuwe Stijl
Benoordenhoutseweg 23
2596 BA Den Haag

+31 (0)70 314 24 24
info@nieuwestijl.com