Logo Staal concept / design / productie

Finding Vivian Maier

Gepost door Ted H.P. de Wolf | [Fotografie] | 2015-02-05 09:58:34

Een aantal jaren geleden werd de nalatenschap van street photographer Vivian Maier geveild. Deze Amerikaanse nanny had in haar leven talloze foto's gemaakt van Chicago en New York. Vivian deelde haar passie met niemand. Ze was een eenzame vrouw en erg gesloten tegenover haar omgeving. Wat ze in een paar decennia heeft opgebouwd grenst echter aan het onwaarschijnlijke. Meer dan 100.000 negatieven zijn gevonden waarvan het grootste gedeelte nog moet worden ontwikkeld. Datgene dat inmiddels gepubliceerd werd, is van een ongelooflijke schoonheid. www.vivianmaier.com. John Maloof die het grootste gedeelte van haar oeuvre in handen kreeg, heeft een indrukwekkende documentaire gemaakt van haar werk en leven (Finding Vivian Maier).

Negen ogen op de weg

Gepost door Ted H.P. de Wolf | [Fotografie] | 2011-09-05 11:45:58

In mei 2007 werd Google Street View gelanceerd. Sindsdien zijn er talloze foto's gemaakt met de negen-ogige camera's. Jon Rafman verzamelt de meest intrigerende beelden op 9-Eyes.com. Sommige foto's zijn onbedoeld grafische kunstwerkjes, andere verbazen vanwege de situaties die zich op straat voordoen. Rafman zelf zegt: "With its supposedly neutral gaze, the Street View photography has a spontaneous quality unspoiled by the sensitivities or agendas of a human photographer."

Surrealistisch Antwerpen

Gepost door Ted H.P. de Wolf | [Fotografie] | 2010-08-09 14:41:21

Antwerpen is een van mijn favoriete steden. In cafe de Muze drinken we typisch Belgisch bier en genieten we van swingende live-muziek. Twee straten verderop bevindt zich het Letterenhuis aan de Minderbroederstraat, dat zich met recht het geheugen van de Vlaamse literatuur noemt. Nu we het toch over drukwerk hebben... Elke grafisch ontwerper moet een keer het Plantin-Moretusmuseum in Antwerpen hebben bezocht. Van daaruit loop je via Steenhouwersvest naar de Sint-Annatunnel onder de Schelde. Deze voetgangerstunnel verbindt de linkeroever met de binnenstad. De ingang aan de rechteroever uit 1933 is prachtig gefotografeerd door Joerg Dickmann, die met zijn surrealistische weergave milde gevoelens van heimwee oproept.

CONTACT

Nieuwe Stijl
Benoordenhoutseweg 23
2596 BA Den Haag

+31 (0)70 314 24 24
info@nieuwestijl.com