Logo Staal concept / design / productie

Woestijnblues

Gepost door Ted H.P. de Wolf | [Muziek] | 2013-05-24 11:51:13

Vanaf het moment dat Dan Auerbach van de Black Keys zich ging bemoeien met de woestijnblues van Bombino is het crescendo gegaan met deze Tuareg gitarist. Het album Nomad opent met het aanstekelijke Amidinine, maar ook de andere nummers zijn een genot om naar te luisteren. Inmiddels draai ik het grijs op vrijdagavond in Cafe de Joffer.

Grand National

Gepost door Ted H.P. de Wolf | [Muziek] | 2011-02-01 13:08:05

Wat me verbaast, is dat de ooit als groeibriljant aangekondigde Engels band Grand National nooit echt is doorgebroken. Al in 2004 werd voorspeld dat ze weleens hun debuut zouden kunnen maken op PinkPop of Lowlands. Het is er nooit van gekomen. Jammer, want Grand National verdient beter. Het tweemansproject van zanger Lawrence Rudd en gitarist Rupert Lyddon is vrijwel nergens te horen. Op het internet is het ook al niet veel soeps; een dodelijk saaie myspace pagina is het enige officiele dat te vinden is. Kijk toch maar even en klik Animal Sounds aan. Ah... wat een steengoed nummer!!

Two Door Cinema Club

Gepost door Ted H.P. de Wolf | [Muziek] | 2010-07-21 11:17:03

Meestal is Eric degene die met nieuw ontdekte bands het bureel van onze onderneming opluistert. Heel soms lever ik een bijdrage. Mijn goede vriend Leon, kroegeigenaar in Delft [De Joffer voor insiders] tipte de Noord-Ierse band Two Door Cinema Club. Uptempo electro-indie-pop die nog het meest doet denken aan Bloc Party. In de tijd dat ik nog een column schreef voor het magazine MusicMaker zou ik de website van Two Door Cinema Club niet als heel vooruitstrevend hebben beoordeeld. Maar wat maakt het uit, de muziek is aanstekelijk genoeg.

Coparck bedankt

Gepost door Eric J. Caspers | [Muziek] | 2010-07-13 12:40:27

Ik ben misschien wat laat met de nu volgende luistertip. Het is dan ook pas sinds kort dat ik de mogelijkheid heb om via dit mooie Staal-Blog dergelijke luistertips de wereld in te sturen. Het betreft de band Coparck. Frontman Odilo Girod is een oud klasgenoot (Rietveld academie) van me. Reden genoeg om de band altijd goed in de gaten te hebben gehouden. Helaas hebben de mannen onlangs aangekondigd te gaan stoppen met Coparck. Of zoals ze zelf zeggen "Na 10 mooie jaren, 4 albums, heel veel lovende recensies, honderden optredens en een aantal mooie zijprojecten heeft Coparck in goed overleg besloten om er na deze zomer een punt achter te zetten."
Zelf was ik al verkocht sinds de release van album "Few Chances Come Once In a Lifetime", met daarop het nummer "The World Of Tommorrow", herkenbaar van een niet nader te noemen kaas-tv-commercial. Bezoek vooral de uitgebreide Coparck website waar heel veel te zien en vooral ook te horen is.

CONTACT

Nieuwe Stijl
Benoordenhoutseweg 23
2596 BA Den Haag

+31 (0)70 314 24 24
info@nieuwestijl.com