Logo Staal concept / design / productie

Goed gezelschap

Gepost door Ted H.P. de Wolf | [Architectuur] | 2010-10-18 14:27:20

In het Benoordenhout verkeren we in goed gezelschap van oliemaatschappij Shell. Het hoofdkantoor van het op een na grootste bedrijf ter wereld is gevestigd aan de Carel van Bylandtlaan, praktisch om de hoek van ons bureau. Het gebouw uit 1917 vertegenwoordigt een fraai voorbeeld van de neorenaissance-stijl.
Helaas mogen we Shell nog niet tot onze klantenkring rekenen. Dat moet maar eens gaan veranderen. Beter een goede buur dan een verre vriend luidt het spreekwoord tenslotte.

De Rode Olifant

Gepost door Ted H.P. de Wolf | [Architectuur] | 2010-09-10 11:19:27

Naast ons pand staat een imposant gebouw in Amsterdamse School-stijl, dat vroeger dienst deed als hoofdkantoor van oliemaatschappij Esso. Het bouwwerk is opgetrokken uit rode baksteen met vele ornamenten en versieringen. Vanaf de Utrechtsebaan springt de toren - volgens het verhaal gebouwd om zicht te hebben op concurrent Shell - direct in het oog. De Rode Olifant, zoals de bijnaam luidt, staat al enige tijd leeg. Meer dan tienduizend vierkante meter vergt natuurlijk een fikse onderneming. Wellicht dat we er op termijn zelf maar inkruipen.

Vorm en huis

Gepost door Ted H.P. de Wolf | [Architectuur] | 2010-07-13 11:02:55

We hebben als grafisch ontwerpbureau niets te klagen over onze plaats van vestiging (het deftige Benoordenhout in Den Haag is een begerenswaardige plek om gehuisvest te zijn), maar enkele van onze collega's spannen de kroon. Dit gebouw ontworpen in de stijl van de 'Haagse School' is een juweel. Het staat in het deelgebied De Brink van Arnhems Buiten, ook wel bekend als Arnhems Businesspark. De specifieke bouwstijl die bloeide van 1925 tot 1940 kenmerkt zich door een strakke vormgeving in combinatie met een luxueuze uitvoering. Bakstenen gebouwen met krachtige horizontale lijnen van kozijnen en gevelbanden onderbroken door de verticale lijnen van bijvoorbeeld een trappenhuis. Klik voor meer foto's van Arnhems Buiten.

CONTACT

Nieuwe Stijl
Benoordenhoutseweg 23
2596 BA Den Haag

+31 (0)70 314 24 24
info@nieuwestijl.com