Logo Staal concept / design / productie

Two Door Cinema Club

Gepost door Ted H.P. de Wolf | [Muziek] | 2010-07-21 11:17:03

Meestal is Eric degene die met nieuw ontdekte bands het bureel van onze onderneming opluistert. Heel soms lever ik een bijdrage. Mijn goede vriend Leon, kroegeigenaar in Delft [De Joffer voor insiders] tipte de Noord-Ierse band Two Door Cinema Club. Uptempo electro-indie-pop die nog het meest doet denken aan Bloc Party. In de tijd dat ik nog een column schreef voor het magazine MusicMaker zou ik de website van Two Door Cinema Club niet als heel vooruitstrevend hebben beoordeeld. Maar wat maakt het uit, de muziek is aanstekelijk genoeg.

Coparck bedankt

Gepost door Eric J. Caspers | [Muziek] | 2010-07-13 12:40:27

Ik ben misschien wat laat met de nu volgende luistertip. Het is dan ook pas sinds kort dat ik de mogelijkheid heb om via dit mooie Staal-Blog dergelijke luistertips de wereld in te sturen. Het betreft de band Coparck. Frontman Odilo Girod is een oud klasgenoot (Rietveld academie) van me. Reden genoeg om de band altijd goed in de gaten te hebben gehouden. Helaas hebben de mannen onlangs aangekondigd te gaan stoppen met Coparck. Of zoals ze zelf zeggen "Na 10 mooie jaren, 4 albums, heel veel lovende recensies, honderden optredens en een aantal mooie zijprojecten heeft Coparck in goed overleg besloten om er na deze zomer een punt achter te zetten."
Zelf was ik al verkocht sinds de release van album "Few Chances Come Once In a Lifetime", met daarop het nummer "The World Of Tommorrow", herkenbaar van een niet nader te noemen kaas-tv-commercial. Bezoek vooral de uitgebreide Coparck website waar heel veel te zien en vooral ook te horen is.

Vorm en huis

Gepost door Ted H.P. de Wolf | [Architectuur] | 2010-07-13 11:02:55

We hebben als grafisch ontwerpbureau niets te klagen over onze plaats van vestiging (het deftige Benoordenhout in Den Haag is een begerenswaardige plek om gehuisvest te zijn), maar enkele van onze collega's spannen de kroon. Dit gebouw ontworpen in de stijl van de 'Haagse School' is een juweel. Het staat in het deelgebied De Brink van Arnhems Buiten, ook wel bekend als Arnhems Businesspark. De specifieke bouwstijl die bloeide van 1925 tot 1940 kenmerkt zich door een strakke vormgeving in combinatie met een luxueuze uitvoering. Bakstenen gebouwen met krachtige horizontale lijnen van kozijnen en gevelbanden onderbroken door de verticale lijnen van bijvoorbeeld een trappenhuis. Klik voor meer foto's van Arnhems Buiten.

CONTACT

Nieuwe Stijl
Benoordenhoutseweg 23
2596 BA Den Haag

+31 (0)70 314 24 24
info@nieuwestijl.com