Logo Staal concept / design / productie

Simo

Gepost door Ted H.P. de Wolf | [Film] | 2011-08-18 12:47:41

Er zijn van die levensgeschiedenissen waarvan je je afvraagt waarom die nooit zijn verfilmd. Neem het verhaal van de Finse sluipschutter Simo Häyhä. Tijdens Winteroorlog (Finland - Sovjet-Unie 1939) schoot hij in de strenge vrieskou 505 soldaten van het Rode Leger neer. Simo gebruikte een Mosin-Nagant (nota bene een Russisch geweer) waarbij hij vertrouwde op zijn scherpe oog en het vizier. Een telescoop had volgens hem meer nadelen dan voordelen. Zijn prestaties worden nog opmerkelijker door het feit dat hij hiervoor minder dan 100 dagen nodig had, in een jaargetijde waar het slechts vier uur per dag licht is. De Russen - die zelfs de artillerie gebruikten om hem onschadelijk te maken - gaven hem de bijnaam de Witte Dood.
Vooruitlopend op een verfilming hebben we alvast een poster gemaakt. De film Simo moet er komen natuurlijk, maar we hebben nog meer suggesties. Voorzien van een grafisch verantwoord poster ontwerp. Uiteraard...

Foute ansichten

Gepost door Ted H.P. de Wolf | [Ansichtkaarten] | 2011-08-10 15:30:27

In de zestiger jaren werden heerlijke foute ansichtkaarten gemaakt. Naast de obligate stadsgezichten waren stationsgebouwen erg populair in Nederland. Het was ook de tijd waarin de maatschappelijk vooruitgang breed in beeld werd gebracht. Van vrijwel elke stad in Nederland zijn nog ansichtkaarten te vinden met schouwburgen, stadions of andere (destijds) moderne gebouwen.

CONTACT

Nieuwe Stijl
Benoordenhoutseweg 23
2596 BA Den Haag

+31 (0)70 314 24 24
info@nieuwestijl.com