Logo Staal concept / design / productie

De gele tram

Gepost door Ted H.P. de Wolf | [Historie] | 2010-08-19 14:24:45

Tegenwoordig rijden er over de Benoordenhoutseweg vrachtwagens, bussen en auto's. Veel verkeer, dat zeker, maar ruim tachtig jaar geleden was diezelfde weg slechts een landelijke verbindingsroute tussen Den Haag en Wassenaar. Een auto was destijds een bezienswaardigheid, reizen deed je met de tram. De hoge pantograaf van dit zachtgele voertuig was kenmerkend net als het de schelle fluit. De foto dateert van 1925 toen het spoor kort geleden was ge‘lektrificeerd. Ons bureau gaat net schuil achter de voorkant van de tram.

Surrealistisch Antwerpen

Gepost door Ted H.P. de Wolf | [Fotografie] | 2010-08-09 14:41:21

Antwerpen is een van mijn favoriete steden. In cafe de Muze drinken we typisch Belgisch bier en genieten we van swingende live-muziek. Twee straten verderop bevindt zich het Letterenhuis aan de Minderbroederstraat, dat zich met recht het geheugen van de Vlaamse literatuur noemt. Nu we het toch over drukwerk hebben... Elke grafisch ontwerper moet een keer het Plantin-Moretusmuseum in Antwerpen hebben bezocht. Van daaruit loop je via Steenhouwersvest naar de Sint-Annatunnel onder de Schelde. Deze voetgangerstunnel verbindt de linkeroever met de binnenstad. De ingang aan de rechteroever uit 1933 is prachtig gefotografeerd door Joerg Dickmann, die met zijn surrealistische weergave milde gevoelens van heimwee oproept.

Johan Primero

Gepost door Ted H.P. de Wolf | [Film] | 2010-08-02 22:48:21

Nederlanders hebben een belangrijke rol gespeeld in de historie van FC Barcelona. Dat gegeven inspireerde filmmaker Johan Kramer om het verhaal te vertellen van Johan Puig, een fanatiek fan van de club uit Barcelona. De clubliefde van deze Catalaan gaat ver. Elke dag rijdt hij in een 2CV - beter bekend als de lelijke eend - minstens vijftig rondjes om het stadion Camp Nou. Hoe meer rondjes hij rijdt, des te beter presteert zijn club is de gedachte. De titel van de prachtige flim Johan Primero verwijst naar voetballegende Johan Neeskens die volgens Kramer de absolute nummer 1 was van het legendarisch elftal uit de zeventiger jaren.

CONTACT

Nieuwe Stijl
Benoordenhoutseweg 23
2596 BA Den Haag

+31 (0)70 314 24 24
info@nieuwestijl.com